ParaPul © 2023. Tüm hakları saklıdır.

Para Pul | BIST, Borsa, Hisse, Ekonomi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Borsa Genel
  4. »
  5. Borsadan Nasıl Para Kazanılır?

Borsadan Nasıl Para Kazanılır?

admin admin - - 8 dk okuma süresi
467 1

Borsaya yatırım yapmak istiyorsunuz fakat borsadan nasıl para kazanılır bilmiyorsanız araştırmalar sonucu biraz bilgi sahibi olabilirsiniz.

Az bir birikmiş paranız varsa ve bunu yatırım yaparak değerlendirmek istiyorsanız borsa bunun için popüler araçlardan birisi.

Tabi ilk önce bilmeniz gereken şu olmalı, borsadan nasıl para kazanabilirim değil borsaya nasıl yatırım yapabilirim?

Sizlere baştan sona hem bu konu içerisinde hem de sitemizde bulunan diğer yazılar ile en acemi insanın bile çok kolay şekilde öğrenebileceği ve borsada nasıl yatırım yapabileceği konusunda aklında hiç bir soru kalmayacak şekilde yardımcı olacağız.

Borsadan Para Kazanmanın Yöntemleri

Bir çok yatırım seçenekleri arasından size en çok kazanabileceğiniz fakat bir o kadar da riskli olan borsadan nasıl para kazanabileceğinizi anlatacağız.

Borsadan herkes para kazanabilir, bunun için doğa üstü güçlere sahip olmanıza gerek yok. Ne kadar paranızın olduğunun da hiç önemi yok, ne kadar paranız olursa olsun borsadan para kazanabilirsiniz. Az parayla az, çok parayla çok para kazanılır bunu da hatırlatalım.

borsada para kazanmak

Eğer borsadan para kazanmak istiyorsanız mutlaka sabırlı olmanız gerekmekte, asla zararına satış yapmamalısınız.

Eğer ki aldıktan sonra hisseniz düştüyse yükselmesini beklemelisiniz, bunun için anlık takip etmek sizi strese sokacaktır.

Çünkü hisse düştükçe paranız da düşer ve bu sizin o an moralinizi bozabilir. Bu durumdayken yanlış bir karar alma ve işlem yapma ihtimaliniz yüksek.

Borsa İçin Yatırım Hesabı Açtırmak

Öncelikle bir aracı kurum yada banka ile çalışmalısınız. Paranızın bulunduğu bankaya gidip borsa için yatırım hesabı açtırmak istediğinizi belirtebilirsiniz.

Ardından size yatırım hesabı açılacak ve en geç 1-2 iş günü içerisinde hisse almaya başlayabileceksiniz. Artık borsaya giriş yaptınız bundan sonrası için dikkat etmeniz gereken önemli konular var.

Şunu da hatırlatmakta fayda var, işlem yapacağınız aracı kurumun komisyon oranları düşük olmalı. Bunun için hesap açmadan önce aracı kurumlar ile yüz yüze ya da telefonla görüşerek komisyon oranlarını sorun.

İnternette komisyon oranı en düşük aracı kurumlar diye aramanıza gerek yok baştan söyleyelim, çünkü bulacağınız sonuçların çoğu güncel değil ve ayrıca her müşteri için farklı komisyon oranı uyguluyorlar.

Bunun da sebebi ne kadar miktarla işlem yapacak olduğunuzla alakalı. Eğer yüksek miktarda bir yatırım yapacaksanız komisyon oranı düşük oluyor.

Borsada Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Borsada hisse alımı yapmak için aceleci davranmayın, öncelikle borsada işlem gören büyük şirketlere göz atabilirsiniz. Çünkü böyle şirketler yatırımcılarına daha fazla güven vermekte.

Borsada hisse senedi almadan önce iyi bir araştırma yapmalısınız. Hissesini almayı düşündüğünüz şirketin geçmiş grafiklerine mutlaka bakmalısınız. Eğer baktığınız dönem hisse fiyatı grafiğin tepe noktalarında ise tekrar eski fiyatlarına düşebilir şimdilik o hisseyi beklemeye almanız mantıklı olabilir.

Şirketlerin ne iş yaptıklarına, kar açıklamalarına ve dağıttığı temettü oranlarına mutlaka bakın. Hisse senedini mobil yada internet bankacılığı kullanıyorsanız yatırım bölümü altından alabilirsiniz.

Çevrenizden duyduğunuz, ya da sosyal medyada veya internette okuduğunuz “tavan yapacak hisse” gibi yada yükselecek hisse gibi tavsiyelerde bulundukları zaman o kişilere inanmayın.

Eğer hisse alma konusunda kararsız kaldıysanız aracı kurumunuzla görüşün onlar size yardımcı olacaklar.

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Yapmak

Baştan şunu söyleyeyim, uzun vadeli yatırım yaparak daha az risk aldığınız için paranızın gerçekten değerini biliyor olmalısınız. Bu güzel, bizlerde sizlerin zarar etmenizi istemeyiz ve bu sebeple elimizden geldiğince sizlere borsa konusunda ki bilgilerimizi anlatmaya çalışıyoruz.

Uzun vadeli borsa yatırımında, her zaman olduğu gibi hissesini alacağınız şirketi güzelce araştırma yapın. Mesela örnek vermek gerekirse, kış mevsimindeyken dondurma satan bir şirketin hisselerini alabilirsiniz.

Çünkü biliyorsunuz ki kış mevsiminde o şirketin hisseleri düşük olabilir ve yaz mevsiminde sezonun açılmasıyla birlikte hissenin fiyatları da artabilir.

Beklediğiniz bu süre içerisinde paranız kazanmaya başlayacak ve tekrar kış mevsimine girmeye yakın hissenizi satıp kazancınızı alıp isterseniz tekrar başka hisselere giriş yapabilirsiniz.

Türkiye borsasında uzun vadede para kazanabilmek için mevduatınızı 3-4 değişik sektöre dağıtarak hisse senedi alabilirsiniz.

Türkiye borsasının gidişatını şimdiye kadar genellikle finansal hisse senetleri belirledi. Bunların arasında bist endeksini sürükleyen 5-6 büyük bankanın rolü yadırganamayacak seviyede.
Banka sektöründen başka paranızı

– holdingler

– eskiden endeksi sürükleyen ve şu anda sabit bir seviyede seyreden kamu kağıtları

– dikkat çekici bir şekilde değer kazanan özelleştirme işlerinde adı geçen şirketlerin hisse senetleri arasında bölebilirsiniz.

Hisse senedi alacağınız zamanı çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Genellikle kağıtların taban yaptığı ve daha önceki yükselme seviyesine kadar değer kaybettiği dönemlerde alım yapmanız sizler için iyi olabilir

Bir hisse senedinin aşırı değer kaybettiği ve önceki yükselmeye başlama seviyesine geldiği zaman genelde gözle görülür bir çıkış yapması bekleniliyor.

Kısa Vadeli Borsa Yatırımı Yapmak

Kısa vadeciler biraz daha riski severler, sürekli al – sat yaptıkları için her an zarar etme durumları vardır. Fakat eğer sabırsız değilseniz ve zararına satış yapmıyorsanız sizin için süper olacaktır. Çünkü zaten borsa sabır işidir, zarar ettikten sonra hiç bir anlamı kalmaz.

Hisseyi aldıktan kısa süre sonra kar ettiyseniz satın gitsin çünkü siz kısa vadecisiniz. Satın ki tekrar uygun gördüğünüz hisseyi alın fakat her alışta mutlaka dikkat edin. Alın, biraz yükselince tekrar satın. Böyle yaparak vur kaç yapabilirsiniz.

Aldıktan sonra zarar etmeye başladıysanız burada biraz sabırlı olmak ve zararına satmamak sizin için daha iyi olabilir fakat son karar yine de sizin.

İlgili Yazılar

1 Yorum

  1. Ahmet Ali - -

    Merhaba, borsadan hiç anlamıyordum buradaki yazıyı okuduktan sonra biraz fikir sahibi oldum teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir